Bloemhof voeg- en gevelrenovatie staat voor u klaar. Neem op werkdagen telefonisch contact met ons op tussen 08.30 en 18.00

Ik wil nu bellen

Help, mijn muren zijn lek!

LET OP: Voor u contact met ons opneemt. Lees eerst het hele artikel van help mijn muren is lek! Hier staan al veel antwoorden in.

Bij langdurige regen is er een kans dat er water door de muur komt, zowel bij een halfsteens- als bij een steensmuur. Denk aan een muur van uw garage of schuur. Impregneren is dan een tijdelijke oplossing, maar niet dè oplossing. De muren moeten ademen anders ontstaan er grotere problemen en kan er onherstelbare schade aan de muren ontstaan. Gebruik daarom altijd een ademend product. Het plaatsen van een spouwmuur d.m.v. een voorzetwand binnen de muur met dampfolie en isolatie is een goede oplossing.

Kunnen spouwmuren lek zijn of raken?

Spouwmuren kunnen technisch gezien niet lek raken of zijn. Gebouwen worden zo gebouwd en ontworpen dat er geen water binnen kan komen. Maar bij lekkage is het  vaak een constructiefout, die bij nieuwbouw of verbouwingen gemaakt wordt. Denk hier aan, geen lood boven op het kozijn bij ramen en deuren of het is verkeerd aangebracht, het komt ook vaak voor bij aanbouw. Lood hoort aan het binnenblad vast gemaakt te worden door de spouw naar buiten te laten lopen. Lood wordt ook vaak vervangen. Het oude lood wordt dan afgesneden. Dit is dan ook een grote fout. Het aansluiten van muur naar het dak toe is dan lek. Advies laat het oude lood zitten en breng nieuw boven het oude lood aan.

Vocht problemen door warmte en kou

Als er vocht problemen zijn, komt dit vaak door warmte en kou. Vocht wat in huis / garage zit gaat op de koude plekken van de muur zitten, waardoor het lijkt of de muur dan lek is. Denk aan slecht geïsoleerde muren of ventilatie. Een koude brug in de muur, kan puin zijn in de spouw.  En het komt ook vaak voor bij half steens muren zoals bij garages.

In beide gevallen heeft het impregneren van de muren geen zin. Vaak maak je meer schade na langere tijd aan de muren.

Oplossing: voorzetwand / spouwmuur maken met dampfolie en de muren goed isoleren. Zorg er voor dat de koude muren / vloeren geen contact maken met de binnen muren / vloeren.

Schakel ons in voor inspectie

Bloemhof voeg- en gevelrenovatie komt graag bij u langs voor een inspectie van de vochtproblemen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen of het contactformulier op onze website gebruiken. De kosten van deze inspectie zijn eenmalig 250 EUR (incl. voorrijkosten) in de regio Drenthe & Overijssel. Buiten deze regio zijn we niet beschikbaar voor inspectie.

Wij doen zelf niet aan het vervangen van lood enz. Daar kunt u beter een aannemer of een gecertificeerde timmerman die een lood cursus heeft gedaan voor opzoeken.


U kunt op werkdagen tussen 08.30 en 18.00 telefonisch contact met ons opnemen:

Direct bellen