Bloemhof voeg- en gevelrenovatie staat voor u klaar. Neem op werkdagen telefonisch contact met ons op tussen 08.30 en 18.00

Ik wil nu bellen

Help, mijn muren zijn lek!

Muren kunnen technisch gezien niet lek raken of zijn. Gebouwen worden zo gebouwd dat er geen water binnen kan komen. Bij lekkage is het  dan ook vaak een constructie fout, die bij nieuwbouw of verbouwingen gemaakt wordt. Denk hier aan, geen lood boven op het kozijn bij ramen en deuren of het is verkeerd aangebracht, het komt ook vaak voor bij aanbouw. Lood hoort aan het binnenblad vast gemaakt te worden door de spouw naar buiten te laten lopen. Lood wordt ook vaak vervangen. Het oude lood wordt dan afgesneden. Dit is dan ook een grote fout. Het aansluiten van muur naar het dak toe is dan lek. Advies laat het oude lood zitten en breng nieuw boven het oude lood aan.

Vocht problemen door warmte en kou

Als er vocht problemen zijn, komt dit vaak door warmte en kou. Vocht wat in huis / garage zit gaat op de koude plekken van de muur zitten, waardoor het lijkt of de muur dan lek is. Denk aan slecht geïsoleerde muren. Een koude brug in de muur, kan puin zijn in de spouw.  En het komt ook vaak voor bij half steens muren zoals bij garages

In beide gevallen heeft het impregneren van de muren geen zin. Vaak maak je meer schade na langere tijd aan de muren.

Oplossing: de muren goed isoleren. Zorg er voor dat de koude muren / vloeren geen contact maken met de binnen muren / vloeren.

Schakel ons in voor inspectie

Bloemhof voeg- en gevelrenovatie komt graag bij u langs voor een inspectie van de vochtproblemen. U kunt hiervoor contact met ons opnemen of het contactformulier op onze website gebruiken. De kosten van deze inspectie zijn eenmalig 75 EUR (incl. voorrijkosten).


U kunt op werkdagen tussen 08.30 en 18.00 telefonisch contact met ons opnemen:

Direct bellen